Seglarveckan – Stora svenska framgångar och en seglardrottning.

DSC_0246I en förlängd vecka har seglarna invaderat Båstad. Seglarveckan samlade starka startfält i samtliga mästerskap och kanske var det avslutande Kona SMét allra starkast.

CB66 fick en gammal svenska mästare i Carl P Sylvan, Håkan och Victor Abenius från LESS. En serie med 4 spik avgjorde och på andra plats fanns Michael Casparij, Ulrik Andreasen och Rasmus Winston Rasmusse från Hellerup. Som silvermedaljör i SMét fanns Tomas Skålén och Fredrik Pettersson från SSÅV och bronset gick till Fredrik Åstrand, Christer Sörvik och Stefan Blom från Lerkil BS. Totalt 9 delseglingar kördes. Hela resultatlistan finns här http://sailingbastad.se/seglarveckan-2013/cb66-resultat/

EM i Stare kördes för första gången i Båstad och 11 nationer var representerade. Stora svenska framgångar kan vi konstatera men den allra bästa och helt outstanding var Diego och Frithjof Kleen från Italien. 6 spik av 7 möjliga! Det är ju klart att dom hade en färsk OS satsning i kroppen som förklarar deras överlägsenhet.
Mats Johansson och Stefan Hemlin knep silvermedaljen med 1 poängs marginal före Tompa Löfstedt och Anders Ekström. Det är glädjande att vi håller fortsatt hög klass i paradgrenen Stare. Två andra besättningar som höll fanan högt var Sune Carlsson och Benny Nilsson som var snäppet före Börje och Carl Fredrik Larsson. Bägge seglade i EG klassen och EG klassen är för seglare i mogen ålder. Sune slutade 31 och Börje 32. Hela resultatlistan finns här http://sailingbastad.se/seglarveckan-2013/star-results/

Kona har en drottning, ja trots sin ålder får vi nog säga det. Andrea Holm tog guld före många meriterade herrar. Tim Aagesen, Ulf Antonsson, Björn Holm, Hans Nyström Joachim Larsson…Alla fick dom se när Andrea defilerade i mål under en bejublad finalsegling strax utanför Båstad sandstrand. Grattis, vad ska det bli av denna tös? http://sailingbastad.se/seglarveckan-2013/final-kona/

Seglarveckan har förutom stora mästerskap My Sailing Camp. Här testades C55, Farr30, SUP, Kajak, RIB, Vindsurfing. En succé med fullbokade dagar. Ansvariga var SSF´s duktiga instruktörer som verkligen gjorde PR för vår sport.

Nästa år återkommer Seglarveckan med nya mästerskap, samma tid och samma plats.

Foto Sailing Båstad

På fredag börjar SM i DrakeDSC_0240

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes