Please specify a Flickr ID for this gallery

One board, one sail

Kona ONE är en longboard som passar både för små, stora, unga och gamla. Det är en entypsbräda som går att segla både i lätt- och hård vind. Segel anpassas efter hur mycket man väger, vilket gör att alla har samma förutsättningar att segla även om man är liten eller stor. Det är ett utmärkt sätt att segla och ha kul tillsammans med vänner och familj. Om du behöver hjälp med att välja segel och bräda.

Eftersom man väljer segelstorlek som motsvarar din vikt och alla använder samma bräda så kan alla tävla mot varandra utan att det blir orättvist. Det har visat sig fungera utmärkt och alla har lika stor chans att vinna och det som avgör blir erfarenhet, kompetens och taktik.

Kona One är den snabbast växande seglingssporten i Sverige och kanske i världen. Den lockar seglare i alla åldrar och inför VM 2013 i Kanada ser det ut att bli cirka 300 startande.

Vindsurfing var en folksport på 80-talet och man räknar med att varannan svensk provade på vindsurfing. I Sverige fanns det 1 miljoner vindsurfing utövare under perioden. 90 % av alla skidåkare vindsurfade på sommaren.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes